1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. aardbeientaart 3

aardbeientaart 3

Door: demelza_v

  • Nederlands, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2000

Ingrediënten


Voor de bodem:
150 gr geroosterde hazelnoten (zonder zout)
150 gr kokoskoekjes
50 gr bruine basterdsuiker
75 gr boter
Voor de vulling:
5 blaadjes gelatine
1 limoentje
250 gr kwark of umer
100 gr suiker
1/4 L slagroom
500 gr aardbeien
1 zakje rode taartgelei


Verder heb je nodig


Springvorm van 24 cm
keukenmachine


Lekkere vruchtentaart wordt niet in de oven gemaakt

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe de hazelnoten, de grof gebroken koekjes en de basterdsuiker in de kom van de keukenmachine. Laat draaien tot een fijn kruimelig mengsel en meng er de gesmolten boter door. Schep het mengsel in de springvorm, druk het met de hand gelijkmatig uit en laat de taartbodem in de koelkast opstijven.
Week de gelatine een paar minuten in ruim koud water. Rasp de schil van het limoentje en pers het uit. Los de uitgeknepen gelatine op in het limoensap (dat gaat het makkelijkste in de magnetron). Roer de opgeloste gelatine met de limoenrasp en de suiker in een kom door de kwark of de umer. Klop de slagroom stijf en spatel door het kwarkmengsel. Schep de helft van het kwarkmengsel in de taartvorm en verdeel er de helft van de aardbeien over. Schep er het resterende roommengsel op, strijk de bovenkant glad en zet de taart minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.

Bereidingswijze

Maak de taartgelei als aangegeven op het zakje. Ga met een mes langs de rand van de vorm en verwijder de rand. Garneer de taart met de resterende vruchten en bestrijk ze met de iets afgekoelde gelei.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van demelza_v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top