1. Home
  2. Recepten
  3. Internationale keuken
  4. Coq Au Vin

Coq Au Vin

  • Internationaal, Feestmaaltijd
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2000

Ingrediënten 4 personen


4 kuikenbouten25 g. boter1 ui1 teentje knoflook125 g. worteltjes100 g. champignons50 g. mager rookspek in blokjes1/2 l. rode wijn1/4 l. water1/2 kippenbouillontablet1 tl. Provencaalse kruiden1/8 l. creme fraiche1 el. maizena2 el. gehakte peterselie



Een van de vele variaties van dit recept.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Het vlees droogdeppen. De boter verhitten en hierin het vlees bruinbakken. De ui en de knoflook snipperen. De wortels en de champignons in plakjes snijden. De kip uit de pan nemen. Ui,knoflook, wortel, champignons en spek ca. 3 min. fruiten in het achtergebleven bakvet. Wijn, water, Provencaalse kruiden en bouillontablet toevoegen en het geheel aan de kook brengen. Kip toevoegen en ca. 45 min. zachtjes laten stoven. Creme fraiche door het stoofvocht roeren. De saus binden met maizena. De kip bestrooien met de peterselie.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van carlajan
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top