1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Inktvis
  6. Scampi Met Inktvis

Scampi Met Inktvis

Door: jos_v_p

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2000

Ingrediënten 4 personen


12 scampis
100 gr inktvis
3 grote tenen knoflook
? gele paprika
? groene paprika
1 ui
1 citroen
2 el olijfolie
peper
zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook de scampis in de schaal ongeveer 5 minuten in
kokend water met zout. Snij de inktvis op ringen en
kook de ringen niet langer dan een minuutje in
kokend water met zout. Snij de knoflooktenen op
schijfjes en de paprika op kleine stukjes.

Knip de peterselie fijn. Pel de scampis en leg ze in
het sap van de uitgeperste citroen. Leg ook de
inkvisringen in het citroensap. Fruit de ui in hete olie,
voeg daarna eerst de scampis toe en breng het geheel
op smaak met peper en zout. Voeg enkele minuten
later ook de inktvis en de paprika toe. Juist voor het
opdienen de fijngeknipte peterselie eventjes
meebakken.

Lekker met stokbrood en kruidenboter of
knoflookboter.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top