Scampi In Kreeftensaus
- Belgisch, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Ingrediënten 4 recipe.people
16 scampi'switte peper
olijfolie
1? witte asperges
15 gr boter
15 gr zout
suiker
bladfoelie
16 peultjes
1 blikje kreeftensoep (?
liter)
cognac
50 gr boter
? liter visbouillon
250 gr mie
Voorbereiding
Verhit de oven tot 175 graden. Snijd de scampi's
tot de staart in en kruid ze licht met peper.
Smeer ze in met olijfolie en zet ze
opengevouwen op een bakplaat. Bak de scampi's
in de voorverhitte oven in ongeveer 4 minuten
gaar. Neem ze uit de oven en zout ze licht.
Bereidingswijze
Bereid de geschilde asperges met boter, zout,
suiker en bladfoelie. Breng ze met deze
benodigdheden in een pan met ruim water aan de
kook en laat de asperges 5 minuten op laag vuur
koken. Draai de warmtebron uit en laat de
asperges in 10 tot 15 minuten gaar worden.
Maak de peultjes schoon, kook ze enkele minuten
en spoel ze af met koud water. Giet de
kreeftensoep met enkele druppels cognac in een
pan en verhit deze. Voeg de boter bij de
kreeftensoep en klop deze schuimig met een
staafmixer.
Serveertip
Schep de asperges uit het vocht en dep ze droog
met een theedoek. Verhit de peultjes 1 minuut in
het aspergevocht.
Schep wat kreeftensaus op elk bord. Leg de
asperges in de saus en leg hierop telkens vier
peultjes. Zet de scampi's op de asperges.
Serveer er rijst apart bij.