Mosselen Op Z'N Thais

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo mosselen
2 el Thaise vissaus (Thai
Kitchen)
6 el santen
2 rode pepers
1 prei
2 el koriander
2 el citroensap
1 el gember
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng in een grote pan 1 deciliter water met 2
eetlepels citroensap en 2 eetlepels Thaise
vissaus aan de kook. Roer er 6 eetlepels santen
(zakje van 30 gram, Conimex) door. Voeg de
verse, schoongemaakte mosselen toe. Strooi er 2
schoongemaakte en in stukjes gesneden rode
pepers, 1\ eetlepel gehakte verse gember en 1 in
ringetjes gesneden prei over. Kook de mosselen
gaar en bestrooi ze voor het serveren met 2
eetlepels gehakte koriander.

Serveer met limoenmayonaise of sojadipsaus.

Limoenmayonaise: Roer door 6 eetlepels
mayonaise de geraspte schil van 1 limoen en 1
eetlepel limoensap. Roer er 1 eetlepel gehakte
verse dille door en breng op smaak met tabasco.

Sojadipsaus: Roer door 3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel vloeibare honing, 1 eetlepel sherry, 1
theelepel sambal oelek en 1 theelepel sesamolie.
Pers hier 1 teentje knoflook over uit. Schep er 2
gehakte bosuitjes en 1 theelepel gehakte verse
gember door.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten