1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Mosselen Op Z'N Thais

Mosselen Op Z'N Thais

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2000

Ingrediënten 4 personen


2 kilo mosselen
2 el Thaise vissaus (Thai
Kitchen)
6 el santen
2 rode pepers
1 prei
2 el koriander
2 el citroensap
1 el gember



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng in een grote pan 1 deciliter water met 2
eetlepels citroensap en 2 eetlepels Thaise
vissaus aan de kook. Roer er 6 eetlepels santen
(zakje van 30 gram, Conimex) door. Voeg de
verse, schoongemaakte mosselen toe. Strooi er 2
schoongemaakte en in stukjes gesneden rode
pepers, 1 eetlepel gehakte verse gember en 1 in
ringetjes gesneden prei over. Kook de mosselen
gaar en bestrooi ze voor het serveren met 2
eetlepels gehakte koriander.

Serveer met limoenmayonaise of sojadipsaus.

Limoenmayonaise: Roer door 6 eetlepels
mayonaise de geraspte schil van 1 limoen en 1
eetlepel limoensap. Roer er 1 eetlepel gehakte
verse dille door en breng op smaak met tabasco.

Sojadipsaus: Roer door 3 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel vloeibare honing, 1 eetlepel sherry, 1
theelepel sambal oelek en 1 theelepel sesamolie.
Pers hier 1 teentje knoflook over uit. Schep er 2
gehakte bosuitjes en 1 theelepel gehakte verse
gember door.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jos_v_p
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top