Taartje van gemarineerde tonijn met truffelolie

  • Frans, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2000De dag ervoor bijna helemaal klaar!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr tonijn - 2 soeplepels truffelolie - 1/4 citroen - fijngehakte kruiden (bieslook, verse koriander, augurk) - 1 soeplepel sherry - 1 snuifje cayenne - peper en zout - 1 salot - 1/2 wortel - 1 courgette - Vinaigrette : 2 soeplepels olijfolie - 1 soeplepel citroensap - 1 soeplepel aceto balsamico - Afwerking : wat veldsla - komkommer - suiker - zalmeitjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Hakmixer of zeer scherp mes - 4 cirkels van 8 cm om te vormen

Voorbereiding

De tonijn grof hakken. Het sjalotje fijn hakken, de wortel in blokjes snijden en beide blancheren. De courgette in plakjes snijden en deze kort bakken in olijfolie. De gehakte kruiden mengen met truffelolie, citroensap, augurk, wortel, sjalot, cherry, en cayennepeper. De gehakte tonijn door het mengsel roeren en alles 1 nacht, afgedekt met plastic-film, in de koelkast laten rusten.

Bereidingswijze

De komkommer in schijfjes snijden en even marineren in de ijskast in een mengeling van suiker en zout. De veldsla in een kring op het bord schikken (zoals een bloem). Een ring in het midden van het bord plaatsen en tot de helft vullen met de tartaar, een laagje courgette aanbrengen en verder vullen met tonijntartaar. Afwerken met dagpansgewijs geschikte komkommerschijfjes en versiezen met zalmeitjes. De vinaigrette rond het taartje sprenkelen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten