1. Home
  2. Recepten
  3. Zandgebak

Zandgebak

  •  ,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-05-2000

Ingrediënten


200 gr bloem
flinke snuf zout
70 gr boter
80 gr suiker
1 ei licht geklopt
1-2 druppels vanille essence



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng bloem en zout
Snijd de boter in stukjes en doe dit bij de bloem.
Wrijf met je vingertoppen de boter door de bloem tot het een deeg wordt dat op broodkruim lijkt.
Voeg de suiker toe.
Maak een kuiltje in het midden.
vermeng ei en essence doe dit in het kuiltje en roer topt je een deegbal krijgt.
]]]]]druk met je handbal het deeg tot het soepel is.
Kneed tot een bal en druk een beetje plat.
Verpak in folie en lag 20 min. in de koelkast.

Serveertip

Hiermee kun je 2 vormen van 18-20 cm bekleden.
Bak je 1 taart vris dan het andere deeg in



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top