enchiladas met kip

  • Spaans, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-10-1998

Een recept uit de Tex-Mex keuken

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 dl olie, 1 middelgrote ui, 1 teentje knoflook, 4 verse groene pepers, 3 tomaten, 1 eetlepel korianderblad, zout, 250 gram kippevlees, 125 gram geraspte queso fresco (of andere kaas), 3 dl verse yoghurt, 12 tortillas van tarwemeel.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Maak de tortillas van tarwemeel zelf! Op mijn homepage vind je het basisrecept voor mais tortillas en tarwe tortillas.

Voorbereiding

Hak de ui, de knoflook de groene peper (haal de zaadjes er eerst uit), de tomaten (ontvel ze eerst) en het korianderblad fijn. Kook of bak het kippevlees gaar en snij het klein. Verwarm de oven op 180 graden.

Bereidingswijze

Beboter een lage ovenschaal. Verhit 1 eetlepel olie in een grote koekepan. Fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin. Voeg de pepers, de tomaten, de koriander en wat zout toe. Laat het mengsel in circa 15 minuten tot een dikke saus koken. Neem de pan van het vuur en schep in een kom het kippevlees, de kaas en de yoghurt door elkaar. Verhit de rest van de olie in een braadpan.
Leg met een keukentang steeds een tortilla 3 tot 5 seconden in de hete olie tot hij zacht is. Keer de tortilla om en dompel ook deze kant even in de hete olie. Laat de tortilla's uitlekken op keukenpapier. Vul elke tortilla met het kipmengsel en rol hem op. Leg de rolletjes met de naad naar onderen dicht tegen elkaar in de ovenschaal. Schenk er tomatensaus over en dek de schaal af met aliminiumfolie. Zet de schaal circa 20 minuten in de oven.

Laatste reacties

kreutz avatar
kreutz 10-06-2000

het ziet er goed uit ik moet het alleen nog uit proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten