Kabouterpaddestoelen (Kindergerecht)

  • Kinderkeuken, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2000

een leuk en feestelijk voorgerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote eieren
4 tomaten
een bakje tuinkers (mag ook een paar blaadjes sla zijn)
een beetje mayonaise
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
een pannetje om de eieren in te koken
4 kleine bordjes

Voorbereiding

je hoeft niets voor te bereiden

Bereidingswijze

Doe de eieren in een pannetje en doe hier water bij, doe er net zoveel water bij totdat de eieren helemaal onder staan, nu zet je ze op het fornuis, vraag even aan een volwassene of zij het vuur aan willen zetten als je dat zelf niet mag. Als de eieren koken zet je het vuur lager, het water moet nog wel blijven borrelen hoor!
Zet de eierwekker op 7 minuten.
Ondertussen was je de tomaten en snijd je er met een mes een flink kapje van af. met een lepeltje hol je de tomaten uit.
Als de eierwekker af gaat, (vraag ook dit even aan een volwassene als je het zelf niet mag) je zet het gas uit en laat het kokende water in de gootsteen lopen, doe er dan meteen een boel koud water op, dat heet schrikken, dan kan je de eieren straks makkelijker pellen.
Als de eieren een beetje afgekoeld zijn, maak je op elk bordje een bedje van tuinkers of sla (je bedekt de bodem van het bordje met bodem of sla) Pel de eieren en snijd er een kapje vanaf, nu zet je het ei midden op het bordje. Bovenop het ei zet je de tomaat, zie je al dat het een beetje een paddestoel wordt?
Als laatste maak je met mayonaise stipjes op de paddestoelhoed. En klaar

Serveertip

lekker als voorgerecht

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten