1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Franse keuken
  5. Wijngaardslakken met Reuilly en boleten

Wijngaardslakken met Reuilly en boleten

Door: bolleken

  • Frans, Voorgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 12-05-2000

Ingrediënten 4 personen


4 dozijn wijngaardslakken - 150 gr sjalot - 200 gr wortel - 200 gr ajuin - 1/2 liter droge witte wijn - kruidentuiltje - peper en zout - 100 gr boter - 400 gr boleten (eekhoorntjesbrood) - 30 gr gesnipperde look - 50 gr gesnipperde peterselie - wijnsaus : 1/2 L rode Reuilly - 100 sjalot - 30 cl vleesfond (1/2 glace) - 100 gr ijskoude boter in blokjes



Een streekgerecht uit de Berry

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De witte wijn aan de kook brengen met het kruidentuiltje, de in blokjes gesneden groenten en peper en zout. De slakken bijvoegen en 1 uurtje zachtjes laten koken. Daarna opstoven in boter met de in stukken gesneden boleten. Gesnipperde look en peterselie aan toevoegen en laten sudderen onder deksel tot de boleten gaar zijn, bijkruiden. Voor de saus de sjalot aanstoven in boter (niet kleuren), de rode wijn bijvoegen en laten inkoken tot bijna niets, de vleesfond bijgieten en aan de kook brengen. Het vuur minderen en opkloppen met de ijskoude boter. Proeven en bijkruiden.

Serveertip

Opdienen in een diep bord, overgoten met een lepel wijnsaus en versierd met rondom enkele hoedjes in boter gebakken en apart gehouden boleet. Geef de rest van de wijnsaus er in een sauskommetje bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top