1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Whiskey Chicken

Whiskey Chicken

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2000

Ingrediënten 1 personen


1 kippenpoot
2 eetl zoutarme boter
vers gemalen peper
tijm
rozemarijn
scheutje whiskey (mits toegestaan)
1 ui
2 tomaten
scheutje koffieroom (mits toegestaan)
klein blikje peren op sap
1/2 eetl bloem



Zoutarm voorjaarsmenu 2, hoofdgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt boter in een kleine braadpan. Wrijf de kippenpoot rondom in met peper, tijm en rozemarijn.
Hoeveelheid naar smaak. Braad de kip in de hete boter mooi bruin.
Schenk de whiskey over de kip. Temper het vuur. Voeg er een gesnipperde ui aan toe met 2 geschilde tomaten. Schenk er wat koffieroom bij. Laat de kip met de deksel op de pan heel zacht een half uurtje stoven. Maak het blik met peren open en laat deze op een zeef uitlekken. Warm enkele perenhelften bij de kippenpoot in de pan. Neem dit alles als het goed warm is met de schuimspaan uit de pan. Bind de saus met wat aangemaakte bloem.
Schenk er iets van over de kip met peren en geef de rest apart bij de droog gekookte rijst.

Serveertip

Zoutarm voorjaarsmenu 2, bijgerecht 1: Rijst met gebakken uitjes



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoutarm


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoutarm
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top