1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Aardappelpannenkoekjes Berrichon

Aardappelpannenkoekjes Berrichon

  • Frans, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2000

Ingrediënten 4 personen


1 kg aardappelen - 60 cl melk - 200 gr bloem - 8 eieren - 10 cl room - peper zout en muskaatnoot.


Verder heb je nodig


Pan met anti-aanbaklaag


Streekgerecht uit de Berry

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Schil de aardappelen

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in gezouten water, giet ze af en draai ze door de zeef. Giet er de kokende melk op, meng goed dooreen en kruid bij naar smaak. Laat afkoelen. Doe er vervolgens de bloem bij, en meng er met de spatel een voor een de eieren door zonder teveel te bewerken. Roer er de room onder en laat minstens 1 uur rusten op een koele plaats. Laat in een pan met anti-aanbaklaag wat geklaarde boter warmen en doe er een soeplepel deeg in. De pannekoekjes vormen zichzelf en moeten alleen maar omgekeerd worden tot ze langs beide kanten mooi gekleurd zijn.

Serveertip

Serveer als garnituur bij gegrild vlees of wild



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken


Reacties (23)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top