Komkommersoep
- Nederlands, Voorgerecht
- 0-10 min.
mijn allereerste recept uit 1973
Ingrediënten 4 recipe.people
3/4l bouillon,2kleine komkommers,1theel.uienpoeder,2eetl.boter of margarine,3eetl.bloem,100gr gehakt,wat paneermeel,selderiezout naar smaak,peterselieblad,een tikje dillezaad,pikante paprika,wat citroensap,snuifje majoraan,tijm.Bereidingswijze
het gehakt op de gewone manier klaar maken met paneermeel.hieraan selderiezout toevoegen.maak soepballetjes op de door u gewenste grootte.de boter smelten met daaraan toegevoegd de uienpoeder en de marjoraan.de gehaktballetjes even meebakken.ze uit de pan nemen in de droge bloem door de warme braadboter roeren.de hete bouillon bij kleine hoeveelheden er bij doen.de in blokjes gesneden komkommers plus de gehaktballetjes in de soep terug doen en alles circa 10min.door warmen samen met het peterselieblad het dillenzaad en de tijm.echt doorkoken is niet nodig want de komkommer is al heel gauw zacht en gaar.tot slot de soep afmaken met de pikante paprikapoeder het citroensap en naar smaak gemalen peper.