Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. kruidkoek

kruidkoek

Door: speedy

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-1998

Ingrediënten


300 gr. amandelen of gemengde noten(geen hazelnoten
300 gr. rozijnen
300 gr. kristal suiker
180 gr. bloem
6 gr. kaneel
6 gr. kruidnagelpoeder
6 eieren


Verder heb je nodig


Braadslee, niet hoger dan 2 cm.


Hartige cake met noten, rozijnen en kruiden.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Braadslee invetten en met meel bestuiven
Oven voorverwarmen tot 175 graden

Bereidingswijze

De eieren splitsen. het eiwit stijf kloppen. Het eigeel schiumig kloppen en vermengen met de suiker, dan de bloem en de kruiden erdoor doen. dan de amandelen en de rozijnen erdoor roeren. Tot slot heel voorzichtig het stijfgeklopte eiwit erdoor spatelen. Doe het geheel in de braadslee en laat dit in het midden van de oven circa 60 min. bakken. Uit de hoven halen, na met een cocktail prikker te hebben gekeken of de koek gaar is. Warm snijden met een mes dat telkens onder de koude kraan wordt afgekoeld. Af laten koelen en in een gesloten trommel ongeveer drie weken bewaren.

Serveertip

-



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top