1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalmpate met hollandaisesaus

Zalmpate met hollandaisesaus

Door: coco_1

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2000

Ingrediënten 2 personen


3 bladeren ijsbergsla
? rode paprika
1 blik zalm (440 gr)
1 ei
? bekertje creme fraiche
2 tl chilipoeder
1 tl zout
peper
75 g roomboter
2 eierdooiers
? el (witte wijn)azijn
citroensap



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

IJsbergslabladeren wassen en uitslaan. Slabladeren naast elkaar op een schone theedoek leggen en theedoek losjes oprollen. In de magnetron leggen. Slabladeren in ca. ? minuut op vol vermogen (600-700 Watt) soepel laten worden.Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden. In een zeef de zalm laten uitlekken. Velletjes en graatjes verwijderen. Zalm in een keukenmachine pureren of in een kom heel fijn prakken. Ei, creme fraiche, chilipoeder, zout en peper goed erdoor mengen. Paprikastukjes erdoor scheppen.Kleine vorm (bijv. botervloot of een rond schaaltje met een doorsnede van 15 cm) bekleden met de slabladeren en deze ca. 4 cm over de rand laten uitsteken. Zalmmengsel in de vorm scheppen. Goed aandrukken en de bovenkant gladstrijken. Sla er overheen vouwen. Vorm afdekken met deksel of plastic folie. Bij een rechthoekige vorm de korte kanten aan de buitenzijde bedekken met een stukjes alufolie, zodat de pate gelijkmatig gaar kan worden (zorg dat het alufolie niet in aanraking komt met de want van de magnetron). Boter in een glazen schaaltje doen. In een glazen schenkkan de eierdooiers loskloppen met azijn en 1 el water.

Bereidingswijze

Vorm op een omgekeerd schoteltje in de magnetron zetten. Ca 5 minuten verwarmen op de helft van het vermogen (ca. 350 Watt). Alufolie verwijderen en de terrine in nog ca. 5 minuten gaar laten worden op de helft van het vermogen. Intussen twee borden voorverwarmen. Uit de magnetron de zalmpate nog even laten nagaren.Intussen in de magnetron de boter in ca. 1 minuut op vol vermogen laten smelten. Eierdooiers nogmaals met een garde doorkloppen. Al kloppende de boter toevoegen. In de magnetron zetten en ca. 15 seconden verwarmen op vol vermogen. Goed doorkloppen en weer ca. 10 seconden verwarmen in de magnetron. Zo doorgaan tot de saus mooi gebonden is. Op smaak brengen met zout, peper en enkele druppels citroensap.Zalmpate boven een plank keren en in ca. 8 plakken snijden. Op elk bord 3 van de middelste plakjes zalm pate rangschikken. Beetje hollandaisesaus erover verdelen.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van coco_1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top