rabarberpudding

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 11-05-2000

fris nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. rabarber
stukje citroenschil
300 gr. suiker
7 blaadjes witte gelatine
2 blaadjes rode gelatine
sap van een 1/2 citroen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
pan
snijplank
mes
puddingvorm

Voorbereiding

De rabarber snijden en schoonmaken en de stengels in stukjes snijden van ongeveer 1 cm.
De citroen uitpersen.

Bereidingswijze

Breng 500 ml.water met een stukje citroenschil en de suiker aan de kook en leg er de stukjes rabarber in.
Laat de vloeistof tot net tegen de kook aan komen en pocheer de stukjes 10 minuten.
Haal de stukjes rabarber met een schuimspaan uit de pan en laat ze afkoelen.
Week de gelatine in ruim koud water tenminste 15 minuten.
Knijp de gelatine goed uit en los deze op in de nog warme vloeistof.
Laat deze afkoelen maar niet stijf worden.
Schep er het citroensap en de stukjes rabarber door.
Spoel een puddingvorm om met water en giet de pudding erin.
Laat de pudding stijf worden.
Stort de pudding op een bord of schaal .

Serveertip

U kunt de pudding opmaken met slagroom of met een lekkere vanillesaus erbij serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten