1. Home
  2. Recepten
  3. Vegetarische keuken
  4. Tofu Kebabs

Tofu Kebabs

Door: erie_fraters

  • Vegetarisch,
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 10-05-2000

Ingrediënten


500 gr tofu
2 grote wortels, geschild
2 rode paprika's
1 grote ui
12 champignons
5 dl marinade (eigen keuze, zie recepten, anders))
1/2 dl olijfolie



Vegetarisch BBQ-gerecht. Dit gerecht is cholestorolvrij.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snijd de tofu in de lengte door in 4 plakken en laat deze 30 minuten uitlekken op keukenpapier
2. Snijd de wortels in dikke plakken en stoom ze 15 minuten. Snijd de paprika's (zonder zaadjes) en de ui in partjes
3. Snijd de tofu in blokken, doe deze, samen met de groenten, in een ondiepe ovenvaste schaal en giet er de marinade over. Dek de schaal af en laat alles 1 tot 3 uur marineren.
4. Rijg de tofu en de groenten of spiezen, klop de olijfolie door 1 dl van de marinade en bestrijk de kebabs hiermee.
5. Verwarm de grill voor (of de bbq), doe de kebabs op een rooster en grilleer de rondom licht-goudbruin. Bestrijk ze regelmatig met de marinade.

Serveertip

Uit: Het groot leven lang fit kookboek. Typewerk: Marianne van de lijnenlijst.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van erie_fraters
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top