1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Franse Doperwten

Franse Doperwten

  • Frans, Bijgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 10-05-2000

Ingrediënten 1 personen


Klein pakje diepvries doperwten
1 eetl zoutarme boter
4 kleine uitjes
hart van een kropje sla
1 klontje suiker
peterselie
kervel
vers gemalen peper



Zoutarm voorjaarsmenu 1, bijgerecht 2

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de diepvriesdoperwten in bevroren toestand in een pannetje. Voeg er boter aan toe met de kleine schoongemaakte uitjes, het hart van een kropje sla, een suikerklontje, kervel, peterselie en wat vers gemalen peper. Schenk 2 eetlepels water bij de doperwten. Breng ze aan de kook en kook de groente met de deksel op de pan op een zacht vuur gaar.
Verwijder de peterselie en kervel als de doperwten gaar zijn en schud ze in een warm schaaltje. Leg er nog een klein klontje boter op.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoutarm


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van zoutarm
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top