1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Brusselse kippenragout

Brusselse kippenragout

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 09-05-2000

Ingrediënten 4 personen


1 panklare soepkip van 1 kg, 600 gr groenten (wortelen, selder, prei, uien,), zout, peper, 50 gr boter, 500 gr kleine champignonnetjes, 20 cl room, 2 eidooiers, 4 bladerdeegpasteitjes



Nog zo'n lekker kermisgerecht van oma

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de kip in een pan met 2 liter water en voeg er de schoongemaakte en kleingesneden groenten bij. Kruid met peper en zout en laat zachtjes doorkoken tot de kip helemaal gaar is. Neem de kip uit de pan, verwijder het vel en de botjes en snij het mooie vlees in reepjes. Zeef en ontvet de bouillon en bewaar hem om soep van te maken. Laat de groenten goed uitlekken en stoof ze met de kippereepjes en de schoongeborstelde champignonnetjes aan in een klont roomboter. Om af te werken binden met in room losgeklopte eierdooiers. Zet de bladerdeegpasteitjes enkele minuten in een warme oven en vul met de ragout.

Serveertip

Serveer op een warm bord, samen met wat verse noedels en met de ragout overlopend uit het bladerdeegpasteitje.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bolleken
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top