
1 komkommer # 2 tomaten # 1 dl (bulgaare )yoghurt # 2 eetlpl mayonaise # 1 teentje knoflook # zout,peper # 1 eetlpl gesnipperde dille of peterselie.
Mes.
Lekker fris, 80 kcal p.p.
Was de komkommer en snijd of schaaf hem in dunne plakjes.Laat de plakjes in een vergiet uitlekken.Was de tomaten, halveer ze en verwijder de zaadjes en ht vocht.Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Roer de yoghurt en de mayonaise door elkaar en pers er het knoflookteentje door.Meng de helft van de stukjes tomaat en de dille door het sausje en breng op smaak met peper en zout.Schep de uitgelekte komkommer en het sausje in een schaal door elkaar en garneer het met de rest van de stukjes tomaat.
Lekker bij bijna alles.
parelmoertje 28-03-2018
Heerlijke salade en heel snel klaar. Blijvertje hoor. Past eigenlijk overal bij. Vanavond eet ik het bij de Surinaamse kip. Hartelijk bedankt dat je dit recept wilde delen.
Anne_Vermeij353 11-09-2017
Gisteravond bij mijn wokgerecht gemaakt, heerlijk fris!
Dana_van_de_Langkruis 19-12-2015
Vanavond gemaakt . Hij was lekker!
stoofpot74 27-10-2013
Gisteren deze lekkere komkommersalade gemaakt als bijgerecht bij de zelfgemaakte lamskorma en Indiase rijst... VERRUKKELIJK! Bedankt voor het recept, 5 sterren! Groet, Irma
Almaresare 28-07-2013
Lijkt me erg lekker, ik neem het recept mee.
Dank je wel en groetjes