Moederdag: sprankelende brunch

  • Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 09-05-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
verschillende soorten brood, knackebr?d en toast
verschillende soorten kaas (gewone kaas, brie, paturain etcetera)
vleeswaren (flinterdun gesneden kipfilet en lamsrollade bijvoorbeeld)
gerookte zalm en paling
12 kwarteleitjes
blikje kaviaar
diverse (vers uitgeperste) fruitsappen
yoghurt
muesli of cruesli
vers fruit voor een fruitsalade (meloen, aardbeien, druiven, mandarijn, banaan, ananas)
thee en koffie
fles sekt
vers geklopte slagroom
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak eerst de fruitsalade klaar. Snijd het fruit in stukken en meng het voorzichtig door elkaar. Zet het tot nader gebruik in de koelkast.

Kook de kwarteleitjes gaar en laat ze daarna schrikken in koud water. Pel de eitjes en halveer ze. Rangschik ze op een schaal of plat bord. Doe de kaviaar in een kommetje met een lepeltje. Plaats dit naast de eitjes op het bord.

Bak de broodjes indien dit nodig is.

Maak drie aparte schalen voor het vlees, de kaas en de vis. Versier de schalen met kerstomaatjes, augurkjes, sla en mais.

Doe de yoghurt in een schaal en plaats deze op tafel in de buurt van de muesli of cruesli.

Maak de thee en koffie klaar. De tafel kan nu gedekt worden.

Het leuke aan en brunch is de grote diversiteit aan hapjes. Maar een broodje met ham is niet zo lekker als eerder op hetzelfde bord gerookte zalm heeft gelegen. Wees daarom niet zuinig met servies en bestek. Zet extra kommetjes neer voor de yoghurt en de vruchtensalade. Dek de tafel feestelijk met servetten, bloemen en brandende kaarsen.

Schenk vlak voor het begin van de brunch de sekt in de glazen en breng een toast uit op de in de watten gelegde moeder.

Tip: Kaviaar is er in vele soorten. Wie echte kaviaar erg duur vindt, kan dit makkelijk vervangen door zalmkaviaar.(ongeveer fl. 12,- per 50 gram)

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten