1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Marine Nasi

Marine Nasi

Door: frixie

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2000

Ingrediënten 4 personen


1 pak zilvervlies rijst
klontje boter of scheutje olie
1 pakje conimex nasi speciaal mix
1 ons gesneden ontbijtspek
4 ons kipfilet
zakje gemengde wok groenten of een prei, wortel, stukje witte kool
4 eieren
1 teentje knoflook
1 ui
4 bananen
atjar tjampoer
kroepoek


Verder heb je nodig


Grote pan om rijst in te koken
Wok of grote hapjes pan om groentenmengsel in te bakken


Eenvoudige nasi speciaal zoals mijn opa die vroeger (naar het schijnt) bij de Marine kreeg!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ontbijtspek in kleine reepjes snijden
kipfilet in hapklare brokjes snijden
evt. groenten snijden.

Bereidingswijze

Bak eerst de spekjes uit in een heel klein beetje boter of olie. Wanneer de spek krokant gebakken is vis je ze uit het vet en hou je ze apart.
In het spekvet bak je de kipblokjes gaar en bruin (lekker zout!). Vis deze ook uit het vet en hou apart.
Zet inmiddels de rijst op.
Wel de groentenmix van conimex Nasi speciaal in een beetje warm water.
Fruit in hetzelfde vet (als het nog helder is) de ui en de uitgeperste knoflook. Voeg de gesneden groenten hieraan toe en roerbak dit gedurende een paar minuutjes.
Voeg de gewelde groenten toe en laat nog even op een zacht vuurtje door garen.
Giet de rijst af en voeg spekjes, kip en groenten mengsel toe. Als laatste voeg je het zakje kruiden toe.
Bak 4 spiegeleitjes terwijl de nasi van het gas met de deksel op de pan na gaart.

Serveertip

Schep wat nasi op een bord, leg het spiegelei er bovenop. Pel de banaan en snijd in plakjes. Leg dakpansgewijs langs de bordrand. Leg een beetje atjar op de andere rand en strooi een handje kroepoek over het geheel. Klaar!



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van frixie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top