Ceviche van Reuzengarnalen

  • Mexicaans, Salade
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 08-05-2000


Heerlijk in de Zomer,en weer uit Mexico

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 sinasappelen - 6 limoenen - schil van 1 sinasappel en 2 limoenen - 2 roode uien - 3 groene pepers - 4 vleestomaten - 40g.gladde peterselie - 20 a 30 g.VERSE koriander(naar smaak),maar koriander moet erin - 20 reuzengarnalen
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

van 2 limoenen en 1 sinasappel de schil fijnraspen.De sap van de sinasappelen en de limoenen uitpersen en zout en zwarte peper naar smaak toevoegen.De uien pellen en in heele dunne ringen snijden.Bij de sap geven.De groene pepers wassen,de zaadjes verwijderen,fijn hakken en aan de sap toevoegen.De tomaten wassen,in kleine stukjes snijden en met de gehakte peterselie en koriander bij de marinade geven.Goed mengen.De garnalen wassen en in kokend zoutwater leggen.Op kleine vlam 5 min.laten trekken.Afgieten en als ze ongepeld zijn,pellen.De Garnalen onder de marinade mengen,eventueel nog op smaak brengen met een beetje zout.

Serveertip

Met Stockbrood en boter serveren

Laatste reacties

picula avatar
picula 11-06-2011

hoi hoi, dit is een echt mexicaans recept.Ik heb het meegenomen van een kok op Isla Mujeres. Groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten