Tongrolletjes Met Spinazie En Zalm
- Multi-cultureel, Tussengerecht
- 30-60 min.
Ingrediënten 2 recipe.people
peper1/2 el boter
1 dl droge witte wijn
zout
100 g verse spinazie
1 el cognac of vieux
(groene) tagliatelle
1 bekertje creme fraiche (a 125) ml
2 el fijngeknipte bieslook
100 g gerookte zalm
6 tong - of scholfilets (ca. 600 g)
Benodigdheden
KoekepanZeef
cocktailprikkers
Oven
Voorbereiding
Spinazie wassen, uitzoeken en grof hakken. In koekenpan boter smelten. Spinazie hierin op hoog vuur laten slinken. Ca. 1 minuut doorstoven en in zeef vocht eruit drukken. Door spinazie roeren: 2 theelepels creme fraiche, zout, peper en helft van bieslook. Zalm in 6 lange plakjes snijden ter grootte van tongfilets.
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 175 ?C of gasovenstand 3. Tongfilets plat naast elkaar leggen en bestrooien met zout en peper. Plakjes zalm op tongfilets leggen, en eventueel bijsnijden. Spinazie over zalm verdelen en gladstrijken. Tongfilets oprollen en uiteinden vaststeken met cocktailprikker. Elk rolletje stevig in aluminiumfolie wikkelen. Pakketjes in de oven in ca. 15 minuten gaar bakken. Vijf minuten voor einde van baktijd in steelpan doen: rest van creme fraiche, wijn en cognac. Sausje al roerend aan de kook laten komen. Ca. 2 minuten zachtjes koken tot lichtgebonden saus ontstaat. Bieslook erdoor roeren en saus op smaak brengen met zout en peper. Beetje saus over twee borden verdelen.
In plaats van spinazie en gerookte zalm kunt u ook een andere vulling kiezen. Lekker is een laagje verse roomkaas met veel fijngeknipte peterselie en dunne reepjes gerookte paling.
Serveertip
Vispakketjes openen en tongrolletjes op borden leggen. Rest van saus er apart bij geven. Serveren met groene tagliatelle.
Kcal 520/E 44g/V 32g/Kh 3 gram
Fruitige, wat kruidige witte wijnen