1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Duitse keuken
  5. Aardappelsalade
  6. Duitsland: Beierse aardappelsalade

Duitsland: Beierse aardappelsalade

Door: pieperparade

  • Duits, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2000

Ingrediënten 4 personen


900 g nieuwe aardappeltjes, 4 el olijfolie, 4 fijngehakte lente-uitjes, 1 geperst teentje knoflook, 2 el verse dille (fijngesneden) of 1 el gedroogde, 2 el wijnazijn, 1/2 tl suiker, zout en peper, 2 el peterselie (fijngesneden)



Deze 'salade' wordt het lekkerst als je hem enkele uren van tevoren bereid, zodat de aardappeltjes de kans krijgen de smaak op te nemen. Gebruik kleine, nieuwe aardappelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak de salade ruim van tevoren, zodat de smaken enkele uren in kunnen trekken.

Bereidingswijze

De aardappeltjes goed wassen (niet schillen), in een pan doen en in water net gaar koken.De olijfolie intussen in een braadpan verhitten. Lente-uitjes en knoflook 2-3 minuten zacht bakken. De dille toevoegen en 1 minuut zacht mee laten bakken.Wijnazijn en suiker toevoegen en de suiker al roerend laten smelten. De pan van het vuur nemen en het mengsel op smaak brengen met zout en peper.De aardappelen afgieten en terwijl ze nog heet zijn begieten met de dressing.Laten afkoelen en voor het serveren met peterselie bestrooien.



Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pieperparade
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top