1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indonesische keuken
  5. Kip Kerrie

Kip Kerrie

Door: dolen1

  • Indonesisch, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2000

Ingrediënten 4 personen


Kipfilet (twee stuks)
Sperciebonen (700 gram)
Kerrie
Sambal manis
Ketjap
Ui
Knoflook


Verder heb je nodig


Mes
Snijplank
Knoflookpers


Kip met kerrie en sperciebonen en rijst

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Maak sperciebonen schoon
Snij de kipfilet in blokjes
Snij een ui fijn
Pel de knoflook

Bereidingswijze

Maak de sperciebonen schoon (een blik kan ook maar is minder lekker) en kook ze voor ongeveer 15 minuten en zet dan het gas uit.

Fruit het ui (samen met een theelepel sambal manis) totdat het glazig is. Voeg de blokjes kipfilet toe en voeg ongeveer drie eetlepels ketjap bij. Strooi ook wat kerrie in de pan (niet teveel) en bak alles lichtbruin. Als dit gedaan is voeg de knoflook (6 teentjes) toe.

Voeg de sperciebonen met wat kooknat bij de kipblokjes. Strooi er dan redelijk wat kerrie bij maar zorg er voor dat er ook voldoende vocht in de pan blijft (kooknat). Het lekkerst is het als je het daarna (niet op het vuur) nog een middagje laat trekken.

Kook de rijst.
Rijst en kip kerrie apart op tafel zetten samen met extra sambal en of ketjap.

Serveertip

Met kroepoek en emping. Een glaasje witte wijn erbij is ook lekker



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dolen1
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top