goulash soep
- Hongaars, Soep
- 60-120 min.
Goedgevulde maaltijdsoep volgens grootvader's recept.
Ingrediënten 10 recipe.people
1200 gr riblappen, 3 theelepels peper, zout, 1 pakje bakboter, 500 gr paprika's, 850 gr uien, 3 bakjes champignons, 4 blikken gekookte gepelde tomaten, 3 zakjes goelashkruiden, 4 rundvleesbouillontabletten, 6 laurierblaadjes Evt. rijst of macaroniBenodigdheden
grote soeppan (8 liter inhoud)Voorbereiding
Vlees in blokjes snijden. Paprika en uien schoonmaken en in stukjes snijden. Champignons in plakjes snijden
Bereidingswijze
Vlees met 3/4 pakje boter aanbraden. Peper en zout toevoegen e nafblussen met 3 liter water. Laurier toevoegen en het geheel ca 2 1/2 h laten trekken (of ca. 1h in de snelkookpan). Paprika, uien en champignons in aparte pan aanbakken en aan bouillon toevoegen. Goelash kruiden toevoegen en nog een 1/2 uur zachtjes laten koken. Evt. macaroni of rijst toevoegen om de soep nog gevulder te maken.
Serveertip
Heerlijk met stokbrood en kruidenboter