Tonijnburger

  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2000

Een heerlijke hamburger van tonijnvlees op een bedje van salade en rauwe ham.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-1 tonijnfilet van ca. 250 gram ? 1 blikje tonijn ,uitgelekt gewicht ca 220 gram ? 1 el fijngeknipte verse peterselie ? takje citroengras ? ? el fijngehakte verse bieslook - peper en zout ? olijfolie ? 4 plakken Ardennerham.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Laat het vocht uit het blikje tonijn lopen , maar wel opvangen. Maal of pureer de tonijnfilet en meng goed met het tonijnvlees uit blik. Voeg de verse tuinkruiden toe en maak op smaak met peper en zout. Vorm van het mengsel 4 gelijkmatige ballen en druk deze plat tot een burger is ontstaan. Maak strepen met behulp van een vork.

Bereidingswijze

Smeer de burgers in met een mengsel van het opgevangen tonijnvocht en olijfolie in gelijke delen. Plaats de tonijnburgers op een ingevet rooster van de BBQ. Rooster gedurende maximaal 3 minuten aan iedere zijde.

Serveertip

Serveer de tonijnburger op een bedje van gemengde salade , garneer met verse tuinkruiden en een dressing en vlij op een nonchalante manier de plak ham ernaast. De combinatie tonijn ? ham doen Uw smaakpapillen trillen van genot.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten