Hemelse biefstuk
- > 120 min.
- Geplaatst op 07-05-2000
Heerlijke biefstuk op z?n chinees bereid.
Ingrediënten 4 personen
-4 mooie kogelbiefstukjes van ca. 120 gr. ? 1? dl kippebouillon(van tablet) ? 0,6 dl ketjap ? 2 el vloeibare honing ? 2 tl maizena ? 3 tl geraspte verse gemberwortel ? 2 tl sesamolie ? 1 spaans pepertje , zaad verwijderd en fijngehakt ? 3 knoflooktenen , uit de knijper ? 2 el plantaardige olie ? 150 gr in plakjes gesneden champignons ? 1 rode paprika , zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden ? 8 waterkastanjes uit blik , in dunne plakjes gesneden ? 100 gr kleine peultjes , gewassen en schoongemaakt.Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 297,05 kcal |
Koolhydraten | 23,34 g |
Eiwitten | 30,18 g |
Vetten | 8,72 g |
Benodigdheden
BBQ - wokVoorbereiding
Meng in een grote kom de maizena met de bouillon , doe er de gember , sojasaus , honing , sesamolie en het pepertje bij en klop alles goed door elkaar. Leg de biefstukjes in de marinade en zet voor minstens 12 uur weg op een koele plaats . Laat de biefstukjes na de marineerperiode uitlekken en leg weg tot de grilleertijd.
Bereidingswijze
Doe de olie in een wok en laat goed heet worden . Bak de paprikareepjes , peultjes , waterkastanjeplakjes en champignonschijfjes al omscheppend gedurende 3 minuten . Giet de marinade bij de groenten , breng aan de kook en laat even binden .
Rooster de biefstukjes snel bruin en krokant en dien op met de groenten in marinadesaus.
Serveertip
Geef er warm stokbrood en een frisse groenten/vruchtensalade bij
Laatste reacties
Hemelse biefstuk nou kan je vertellen na het maken van dit recept is inderdaad maar een woord waar hemels ik ga dit recept zeer zeker vaker maken
Fantastisch recept. Ook met een paar kleine aanpassingen. Had geen waterkastanjes, Ui toegevoegd en Paksoi, sperzieboontjes in plaats van peultjes. In de marinade wat tahin in plaats van sesamolie. Opgediend met warm stokbrood en koolsla. Het resultaat was geweldig lekker.
We hebben er van genoten. Wel een paar aanpassingen omdat ik niet alles in huis had. De verse gember vervangen door 1tl gember poeder, sesam olie vervangen door 1tl gember zaad. Geen waterkastanjes, maar kleine rode ui, lente ui en winterwortel aan de groente toegevoegd. De smaak was prima, pan was snel leeg :-)
ik neem je recept graag mee en laat je weten hoe het smaakte,bedankt. Groetjes, Adeline
Vanavond gemaakt, lekker! We waren met zijn tweeën, dus ik heb de helft van de biefstuk gemaakt (in reepjes), iets meer dan de helft van de groenten en de volledige hoeveelheid marinade. Met rijst, waardoor ik de extra portie marinade goed kon gebruiken als extra saus. Komt vaker op tafel!
Dit was echt HEMELS, jemie wat was dat lekker zeg!! Ook lekker om het zo eens te maken zonder BBQ! Bedankt! Groetjes Marieke
Deze neem ik ook mee.. als ik hetgeprobeerd heb laat ik t je weten..Groetjes Marieke
Heerlijk!!! Ik heb de biefstuk in stukken gesneden, gemarineerd in die overheerlijke marinade en vervolgens samen met ui en paprika aan spiesen geregen. Ook zo was het een erg lekker gerecht op de barbecue. Zeer succesvol!
lekker hoor ,..die hemelse biefstuk.. mmmmmmmmmm......het water loopt me in de mond..