Hemelse biefstuk

  • > 120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2000
  • Hemelse biefstuk

    Hemelse biefstuk

    Hemelse biefstuk

Heerlijke biefstuk op z?n chinees bereid.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-4 mooie kogelbiefstukjes van ca. 120 gr. ? 1? dl kippebouillon(van tablet) ? 0,6 dl ketjap ? 2 el vloeibare honing ? 2 tl maizena ? 3 tl geraspte verse gemberwortel ? 2 tl sesamolie ? 1 spaans pepertje , zaad verwijderd en fijngehakt ? 3 knoflooktenen , uit de knijper ? 2 el plantaardige olie ? 150 gr in plakjes gesneden champignons ? 1 rode paprika , zaadjes verwijderd en in dunne reepjes gesneden ? 8 waterkastanjes uit blik , in dunne plakjes gesneden ? 100 gr kleine peultjes , gewassen en schoongemaakt.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 297,05 kcal
Koolhydraten 23,34 g
Eiwitten 30,18 g
Vetten 8,72 g
Benodigdheden
BBQ - wok

Voorbereiding

Meng in een grote kom de maizena met de bouillon , doe er de gember , sojasaus , honing , sesamolie en het pepertje bij en klop alles goed door elkaar. Leg de biefstukjes in de marinade en zet voor minstens 12 uur weg op een koele plaats . Laat de biefstukjes na de marineerperiode uitlekken en leg weg tot de grilleertijd.

Bereidingswijze

Doe de olie in een wok en laat goed heet worden . Bak de paprikareepjes , peultjes , waterkastanjeplakjes en champignonschijfjes al omscheppend gedurende 3 minuten . Giet de marinade bij de groenten , breng aan de kook en laat even binden .
Rooster de biefstukjes snel bruin en krokant en dien op met de groenten in marinadesaus.

Serveertip

Geef er warm stokbrood en een frisse groenten/vruchtensalade bij

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

stucloper avatar
stucloper 26-06-2018

Hemelse biefstuk nou kan je vertellen na het maken van dit recept is inderdaad maar een woord waar hemels ik ga dit recept zeer zeker vaker maken

EirikGrey avatar
EirikGrey 18-04-2017

Fantastisch recept. Ook met een paar kleine aanpassingen. Had geen waterkastanjes, Ui toegevoegd en Paksoi, sperzieboontjes in plaats van peultjes. In de marinade wat tahin in plaats van sesamolie. Opgediend met warm stokbrood en koolsla. Het resultaat was geweldig lekker.

ahooijer avatar
ahooijer 04-01-2014

We hebben er van genoten. Wel een paar aanpassingen omdat ik niet alles in huis had. De verse gember vervangen door 1tl gember poeder, sesam olie vervangen door 1tl gember zaad. Geen waterkastanjes, maar kleine rode ui, lente ui en winterwortel aan de groente toegevoegd. De smaak was prima, pan was snel leeg :-)

adeline43 avatar
adeline43 13-12-2011

ik neem je recept graag mee en laat je weten hoe het smaakte,bedankt. Groetjes, Adeline

peggy2 avatar
peggy2 07-12-2011

Vanavond gemaakt, lekker! We waren met zijn tweeën, dus ik heb de helft van de biefstuk gemaakt (in reepjes), iets meer dan de helft van de groenten en de volledige hoeveelheid marinade. Met rijst, waardoor ik de extra portie marinade goed kon gebruiken als extra saus. Komt vaker op tafel!

mariekeschep avatar
mariekeschep 21-07-2003

Dit was echt HEMELS, jemie wat was dat lekker zeg!! Ook lekker om het zo eens te maken zonder BBQ! Bedankt! Groetjes Marieke

probeersel avatar
probeersel 14-07-2003

Deze neem ik ook mee.. als ik hetgeprobeerd heb laat ik t je weten..Groetjes Marieke

emilia_groningen avatar
emilia_groningen 04-08-2002

Heerlijk!!! Ik heb de biefstuk in stukken gesneden, gemarineerd in die overheerlijke marinade en vervolgens samen met ui en paprika aan spiesen geregen. Ook zo was het een erg lekker gerecht op de barbecue. Zeer succesvol!

adsky avatar
adsky 17-03-2001

lekker hoor ,..die hemelse biefstuk.. mmmmmmmmmm......het water loopt me in de mond..

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten