Kersenschuim

  • Nederlands, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2000

Een vrolijk nagerecht

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1/4 liter appelsap, 150 gr.suiker, stukje citroenschil, 500 gr. Ontpitte kersen, 3 blaadjes witte gelatine, 2 eiwitten, 1/4 liter slagroom.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng het appelsap met de suike en het citroenschilletje aan de kook, voeg de kersen toe en kook ze gaar, laat ze op een vergiet uitlekken en vang het vocht op. Week de gelatine in koud water tot ze zacht is, knijp het goed uit en los het op in de hete kersensap, sla de eiwitten stijf en spatel deze door het kersendsap als het begint te geleren, laat alles goed afkoelen. Verdeel de kersen over 4 hoge glazen, schep het kersenschuim er op.

Serveertip

Garneer rijkelijk met stijfgeklopt gezoete slagroom.

Laatste reacties

buikjevol_a avatar
buikjevol_a 31-12-2000

Dit toetje heb ik meegenomen. Ben dol op fruit,zeker als ik het recept alleen kan maken. Ik meld het je wel als ik het gemaakt heb. Elien

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten