1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Speculaastaart

Speculaastaart

Door: arnhemmer

  • Nederlands, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 06-05-2000

Ingrediënten 4 personen


225 gr. speculaas
75 gr. gesmolten boter
150 gr. bastardsuiker
4 eidooiers
200 gr. koksroom
2 appels
geschaafde amandelen


Verder heb je nodig


Bakblik
(ik heb een bakblik gebruikt van 24 cm. doorsnee maar de taart blijft wel plat)


Makkelijke Sinterklaas/ wintertaart

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.
Vet het bakblik in met boter

Bereidingswijze

Verkruimel de speculaas fijn.
Voeg hier de gesmolten boter en 50 gr. bastardsuiker aan toe en maak hier de basis van.
Bedek de bodem van de vorm met dit mengsel en plaats dit 10 minuten in de voorverwarde oven.
Roer de eidooiers los en voeg de 100 gr. bastardsuiker en de 200 gr. koksroom toe.
Verdeel dit over de speculaasbodem. Snijd de appels in plakjes en leg dit op het eimengsel. Bestrooi het met de amandelen en plaats het nog eens voor 30 minuten in de oven.
Laat afkoelen en nodig mij uit!



Deel dit recept

Reacties (3)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van arnhemmer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top