225 gr. speculaas
75 gr. gesmolten boter
150 gr. bastardsuiker
4 eidooiers
200 gr. koksroom
2 appels
geschaafde amandelen
Bakblik
(ik heb een bakblik gebruikt van 24 cm. doorsnee maar de taart blijft wel plat)
Makkelijke Sinterklaas/ wintertaart
Verwarm de oven voor op 175 graden celcius.
Vet het bakblik in met boter
Verkruimel de speculaas fijn.
Voeg hier de gesmolten boter en 50 gr. bastardsuiker aan toe en maak hier de basis van.
Bedek de bodem van de vorm met dit mengsel en plaats dit 10 minuten in de voorverwarde oven.
Roer de eidooiers los en voeg de 100 gr. bastardsuiker en de 200 gr. koksroom toe.
Verdeel dit over de speculaasbodem. Snijd de appels in plakjes en leg dit op het eimengsel. Bestrooi het met de amandelen en plaats het nog eens voor 30 minuten in de oven.
Laat afkoelen en nodig mij uit!
janet2907 22-11-2001
Ik heb me rot gezocht om dit recept. Een aantal jaren geleden bij een kennis gegeten. Heerlijk!
Nu moet ik 'em zelf nog zo lekker zien te maken.
M'n eerste poging (een jaar of drie geleden) was mislukt.
josine1 01-09-2000
Hoi,ik ben even langs geweest en heb gelijk de speculaastaart bij mijn favorieten gezet.
Josine