Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Zandkoekje Gemarmerd

Zandkoekje Gemarmerd

Door: kokkieweb

  • Nederlands
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2000

Ingrediënten


300 gram bloem, 100 gram basterdsuiker, 200 gram zobet, zout, 1 zakje vanille suiker, 2 eetlepels cacaopoeder (gezeefd), 2 eetlepels melk


Verder heb je nodig


Oven, bakplaat, bakpapier, uitstekers, deegroller, mes, kom,


Lekkere zandkoekjes met een smaakje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Wrijf alle klontjes uit de basterdsuiker, zeef de cacaopoeder,

Bereidingswijze

Doe alle droge ingredienten in een kneedkom en de melk erbij. Voeg de boter eraan toe en snijd deze met 2 messen tot grove klonten door het droge mengsel.
Doe er dan eventueel 1 ei doorheen.
Kneed alles met een koele hand (even onder de koele kraan houden) tot een samenhangende bal.
Moet er water bij dan tijdens het kneden.
Kneed vooral niet langer dan nodig is om het deeg tot een bal te vormen.
Als het klaar is, leg de bal op de aanrecht. Doe er wat bloem onder en rol deze uit.
Steek er vormpjes of rondjes uit.
Wat ook kan is een rol er van maken en in plakjes snijden.
Doe bakpapier op je bakplaat en leg daar de koekjes op, met een kleine tussenafstand. van ongeveer 1 a 2 cm.
Het deeg loopt nog wat uit.
Bak ze in een voorverwarmde
oven op 150-175 graden,
gastand 2 of 3.
Plaats de plaat middenin.
Baktijd ongeveer 20 - 25 minuten.
Deze koekjes het beste bij de lage temperatuur afbakken.
Let op dat de koekjes niet te donker worden.
Haal ze uit de oven en leg ze op een rooster om af te koelen,

Serveertip

Leg ze op een mooie grote schaal, en maak er een leuke ring van en in het midden ook.
Lekker bij de koffie, thee of een warme chocomelk.
Smakelijke snoeperij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kokkieweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top