1. Home
  2. Recepten
  3. Pruimen Op Brandewijn

Pruimen Op Brandewijn

Door: jam_en_gelei

  •  ,
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 06-05-2000

Ingrediënten


500 gram pruimen 250 gram suiker 1/2 liter Brandewijn pijpje kaneel


Verder heb je nodig


Glazen pot of fles van 1 liter inhoud, die eerst goed gereinigd moet worden met kokend heet sodawater en daarna goed nagespoeld met heet kraanwater.
Laat de pot goed uitlekken en afkoelen.


Minstens enkele maanden wegzetten, zodat de pitten hun fijne smaak kunnen afgeven

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De pruimen goed wassen en een pijpje kaneel in de pot doen. Suiker toevoegen en tot de rand vullen met brandewijn. De afgesloten pot goed schudden tot de suiker is opgelost. Minstens enkele maanden wegzetten, zodat de pitten hun fijne smaak kunnen afgeven.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jam_en_gelei
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top