Amerikaans bananenbrood

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 05-05-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen

250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
125 gram boter
175 gram poedersuiker
1 theelepel citroensap
1 eetlepel citroenschil (geraspt)
3 eetlepels melk
2 fijngestampte bananen
2 losgeklopte eieren
25 gram suiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden

cakevorm

Voorbereiding

Cakevorm invetten (ca. 23 cm) en bestuiven met bloem

Bereidingswijze

Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Werk de boter erdoor, totdat het mengsel de vorm aanneemt van broodkruimels. Meng de poedersuiker erdoor.
Meng in een andere kom het citroensap, de citroenschil, de bananen en de eieren.
Meng het bananenmengsel door het bloemmengsel. Doe het geheel in een cakevorm en strooi er de suiker overheen.
Bak het brood 75 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

In plakjes met boter

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1370502784 avatar
mobiel_1370502784 27-05-2022

heel leuk dat je mijn recept hebt gekopieerd hoor, maar wil je aub de foto van mijn zoontje weghalen?!!!!!!

metata avatar
metata 18-12-2008

Wat toevallig, ik zoek ook een bananenbrood dat lijkt op brood uit Guatemala, van Dona Louisa uit Antigua om precies te zijn. Ik ga het zeker proberen, bedankt voor dit recept! Groeten Meta

linde avatar
linde 12-11-2003

Vreselijk lekker! Volgens mijn huisgenootje is dit precies zoals ze het in Guatemala altijd at.

cleo69 avatar
cleo69 09-08-2002

hai ..ik wou even zeggen dat ik je banaanen brood heb gemaakt..en het was echt verukkelijk!! mijn vriend en ik hebben hier beiden erg van genoten hoor..groetjes van Cleo

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten