Amerikaans bananenbrood

  • Amerikaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.
  • Amerikaans bananenbrood

    Amerikaans bananenbrood

    Amerikaans bananenbrood

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
125 gram boter
175 gram poedersuiker
1 theelepel citroensap
1 eetlepel citroenschil (geraspt)
3 eetlepels melk
2 fijngestampte bananen
2 losgeklopte eieren
25 gram suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden

cakevorm

Voorbereiding

Cakevorm invetten (ca. 23 cm) en bestuiven met bloem

Bereidingswijze

Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Werk de boter erdoor, totdat het mengsel de vorm aanneemt van broodkruimels. Meng de poedersuiker erdoor.
Meng in een andere kom het citroensap, de citroenschil, de bananen en de eieren.
Meng het bananenmengsel door het bloemmengsel. Doe het geheel in een cakevorm en strooi er de suiker overheen.
Bak het brood 75 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.

Serveertip

In plakjes met boter

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

petragerard avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten