Amerikaans bananenbrood
- Amerikaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
Ingrediënten 4 personen
250 gram bloem1 theelepel bakpoeder
snufje zout
125 gram boter
175 gram poedersuiker
1 theelepel citroensap
1 eetlepel citroenschil (geraspt)
3 eetlepels melk
2 fijngestampte bananen
2 losgeklopte eieren
25 gram suiker
Benodigdheden
cakevorm
Voorbereiding
Cakevorm invetten (ca. 23 cm) en bestuiven met bloem
Bereidingswijze
Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Werk de boter erdoor, totdat het mengsel de vorm aanneemt van broodkruimels. Meng de poedersuiker erdoor.
Meng in een andere kom het citroensap, de citroenschil, de bananen en de eieren.
Meng het bananenmengsel door het bloemmengsel. Doe het geheel in een cakevorm en strooi er de suiker overheen.
Bak het brood 75 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Serveertip
In plakjes met boter