Amerikaans bananenbrood
- Amerikaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
- Geplaatst op 05-05-2000
Ingrediënten 4 personen
250 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
125 gram boter
175 gram poedersuiker
1 theelepel citroensap
1 eetlepel citroenschil (geraspt)
3 eetlepels melk
2 fijngestampte bananen
2 losgeklopte eieren
25 gram suiker
Benodigdheden
cakevorm
Voorbereiding
Cakevorm invetten (ca. 23 cm) en bestuiven met bloem
Bereidingswijze
Zeef de bloem, het bakpoeder en zout boven een kom. Werk de boter erdoor, totdat het mengsel de vorm aanneemt van broodkruimels. Meng de poedersuiker erdoor.
Meng in een andere kom het citroensap, de citroenschil, de bananen en de eieren.
Meng het bananenmengsel door het bloemmengsel. Doe het geheel in een cakevorm en strooi er de suiker overheen.
Bak het brood 75 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven.
Serveertip
In plakjes met boter
Laatste reacties
heel leuk dat je mijn recept hebt gekopieerd hoor, maar wil je aub de foto van mijn zoontje weghalen?!!!!!!
Wat toevallig, ik zoek ook een bananenbrood dat lijkt op brood uit Guatemala, van Dona Louisa uit Antigua om precies te zijn. Ik ga het zeker proberen, bedankt voor dit recept! Groeten Meta
Vreselijk lekker! Volgens mijn huisgenootje is dit precies zoals ze het in Guatemala altijd at.
hai ..ik wou even zeggen dat ik je banaanen brood heb gemaakt..en het was echt verukkelijk!! mijn vriend en ik hebben hier beiden erg van genoten hoor..groetjes van Cleo