Vijgen Met Parmaham, Geitenkaas En Honing

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2000

Onderdeel van het Intercontinentaal drie gangen menu: Hippy Chic. Bron: Elle Eten voorjaar 2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 Rijpe Verse Vijgen. 4 plakken Parmaham. 100 gr Geitenkaas. 1 el Honing. Groene Frisee Sla. Extra Vergine Olijfolie. Citroen. Peper. Papadums
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven. Ovenschaaltje

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Geef de vijgen van boven kruislings twee inkepingen, snij ze net niet door. Snij de geitenkaas in vier stukjes en vul hier de vijgen mee.

Bereidingswijze

Wikkel de ham om de vijgen en zet vast met een touwtje. Zet de vijgen in een ovenschaaltje 10 tot 15 minuten in de hete oven. Maak een simpele vinaigrette van de olie, citroen, zout en peper. Haal de vijgen uit de oven, giet er wat honing over en strooi er peper over.

Serveertip

Serveer met wat groene sla en vinaigrette en papadums.

Laatste reacties

berti avatar
berti 21-07-2002

Heb je recept meegenomen; lijkt me heerlijk!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten