1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Vijgen Met Parmaham, Geitenkaas En Honing

Vijgen Met Parmaham, Geitenkaas En Honing

Door: heresannie_again

  • Internationaal, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 03-05-2000

Ingrediënten 4 personen


4 Rijpe Verse Vijgen. 4 plakken Parmaham. 100 gr Geitenkaas. 1 el Honing. Groene Frisee Sla. Extra Vergine Olijfolie. Citroen. Peper. Papadums


Verder heb je nodig


Oven. Ovenschaaltje


Onderdeel van het Intercontinentaal drie gangen menu: Hippy Chic. Bron: Elle Eten voorjaar 2000

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Geef de vijgen van boven kruislings twee inkepingen, snij ze net niet door. Snij de geitenkaas in vier stukjes en vul hier de vijgen mee.

Bereidingswijze

Wikkel de ham om de vijgen en zet vast met een touwtje. Zet de vijgen in een ovenschaaltje 10 tot 15 minuten in de hete oven. Maak een simpele vinaigrette van de olie, citroen, zout en peper. Haal de vijgen uit de oven, giet er wat honing over en strooi er peper over.

Serveertip

Serveer met wat groene sla en vinaigrette en papadums.



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van heresannie_again
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top