Pak diepvries spinazie of pot spinazie (1kg vers mag ook).
2 tomaten
bakje oesterzwammen
1 prei
1 grote ui
Lasagnavellen
2 tenen knoflook
1 rode spaanse peper
1 bouillonblokje
2 theel. gemalen komijn
1 theel. nootmuskaat
Potje creme fraiche (halfvet bij AH)
Zakje Parmenzaanse kaas
Zakje Slankie gemalen kaas
Busje gemalen groene Zwitserse kaas
Dit is een heerlijk recept voor als je aan het lijnen bent. Per portie bevat het maar 345 Kcal., dus eet je 2 porties dan zit je nog maar op 690 Kcal. Fijn of niet?
De oven voorverwarmen op stand 5 of 225 graden.
Tomaten in blokjes snijden, de oesterzwammen in reepjes, de prei in ringetjes, de ui in ringen, de spaanse peper in reepjes(zaad verwijderen indien u het niet al te pittig wilt) knoflook heel fijnsnijden of uitpersen. De helft van de zakjes kaas met elkaar vermengen.
Spinazie uit laten lekken. In de olijfolie de ui, knoflook, spaanse peper bakken, bouillonblokje, komijn en wat vers gemalen peper erbij, 1 minuut bakken, de oesterzwammen en de prei toevoegen en nog 1 min. laten bakken. De spinazie toevoegen en ongeveer 1 a 2 min. l roerend mee bakken. De nootmeg toevoegen en als laatste de creme fraiche. Dit alles op niet al te hoog vuur door elkaar roeren en nog ongeveer 2 min laten bakken. Wat gemalen kaas erdoor roeren en vuur uitzetten.
De ovenschaal iets invetten met olie en beginnen met een laagje spinaziemengsel, dan de lasagnabladen etc. Eindigen met het mengsel. Strooi het kazenmengsel erover. Afdekken met alufolie. Na 45 min. folie eraf en nog even onder de grill voor een mooi bruin laagje.
Dit smaakt heerlijk met een tomaten-pesto-verse koriander-mozarella-olijfolie-verse gemalen peper salade. Drink er een heerlijke rode of witte Gianti bij.
anna1958 13-07-2002
Hallo Duende,
Dit recept heb ik al een tijd geleden geprint en nu eindelijk bij mijn favorieten gezet. Het is echt een topper, zelfs mijn dochter die niet van spinazie houdt vindt het heerlijk.