Zoete Aardappelsoep

  • Engels, Soep
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 03-05-2000

Dit recept heb ik gekregen in een Schots restaurantje.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 of 3 zoete aardappels,
1 ui,
1 (groente) bouillonblokje,
klein stukje geraspte gember(of gemberpoeder)
(veel) kerrie massala,
peper,
zout.
knoflook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Breng ze in een pan met een liter water en het bouillonblokje aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten doorkoken. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de gember(poeder),kerrie en knoflook toe en breng de soep op smaak met peper en zout. Voeg wat water toe als de soep te dik is. Laat nog heel even doorkoken.
NB Een scheutje gembersiroop erin geeft de soep een nog wat zoetere smaak!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten