karakollen

  • Belgisch,
  • 10-20 min.

zeeslakken in een hartig bouillonetje, een echt vlaams oud recept

Deel dit recept

Ingrediënten
karakolln of zeeslakken of wulken (is allemaal hetzelfde)in schelp of diepvries zonder schelp.De meeste karakollen zijn al gekookt
water, selder, knoflook(facultatief), bouillonblokje (groenten- of tuinkuiden)
tabasco of cayennepeper,
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 116,34 kcal
Koolhydraten 4,29 g
Eiwitten 17,00 g
Vetten 3,15 g

Voorbereiding

de slakken uit hun schelp nemen, het onderste deel verwijderen (gaat gemakkelijk ) eventueel de darm verwijderen (is een rubberachtige kleine darm die je; los kan trekken ,ongeveer 1 a 2 cm lang;Zoniet kun ge hem later nog altijd uitspuwen. Goed spoelen onder lopend water om alle zand en gruis te verwijderen. Ook het bruine afdekplaatje aan de kop verwijderen .

Bereidingswijze

karakollen in water met bouilonblokje brengen; grof gesneden selder toevoegen, fijngesneden knoflookteentje, tabasco en of cayennepeper naar smaak; MOET PIKANT zijn, en 10 minuten laten koken. Soms wordt er tomatenpuree bijgedaan en prei en worteltjes maar dit doet afbreuk aan de smaak en authenticiteit van dit heerlijke recept

Serveertip

in kleine tasjes of kommetjes , een tiental stuks per man wordt er afwisselend een karakol gegeten en wat van de hartige bouillon bij geslurpt. Heel lekker rond middernacht op een party om wat bij te komen van het liederlijke leven
Smakelijk

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bizie_lizie avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten