karakollen
- Belgisch,
- 10-20 min.
- Geplaatst op 02-05-2000
zeeslakken in een hartig bouillonetje, een echt vlaams oud recept
Ingrediënten
karakolln of zeeslakken of wulken (is allemaal hetzelfde)in schelp of diepvries zonder schelp.De meeste karakollen zijn al gekooktwater, selder, knoflook(facultatief), bouillonblokje (groenten- of tuinkuiden)
tabasco of cayennepeper,
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 116,34 kcal |
Koolhydraten | 4,29 g |
Eiwitten | 17,00 g |
Vetten | 3,15 g |
Voorbereiding
de slakken uit hun schelp nemen, het onderste deel verwijderen (gaat gemakkelijk ) eventueel de darm verwijderen (is een rubberachtige kleine darm die je; los kan trekken ,ongeveer 1 a 2 cm lang;Zoniet kun ge hem later nog altijd uitspuwen. Goed spoelen onder lopend water om alle zand en gruis te verwijderen. Ook het bruine afdekplaatje aan de kop verwijderen .
Bereidingswijze
karakollen in water met bouilonblokje brengen; grof gesneden selder toevoegen, fijngesneden knoflookteentje, tabasco en of cayennepeper naar smaak; MOET PIKANT zijn, en 10 minuten laten koken. Soms wordt er tomatenpuree bijgedaan en prei en worteltjes maar dit doet afbreuk aan de smaak en authenticiteit van dit heerlijke recept
Serveertip
in kleine tasjes of kommetjes , een tiental stuks per man wordt er afwisselend een karakol gegeten en wat van de hartige bouillon bij geslurpt. Heel lekker rond middernacht op een party om wat bij te komen van het liederlijke leven
Smakelijk
Laatste reacties
Gister in Aalst heeft deze Hollandse haar eerste karekollen gegeten, en wat was ik blij jouw recept te vinden, want ik ga het zeker vaker eten!!! Marijke
Gister in Aalst heeft deze Hollandse haar eerste karekollen gegeten, en wat was ik blij jouw recept te vinden, want ik ga het zeker vaker eten!!! Marijke