1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. karakollen

karakollen

  • Belgisch,
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2000

Ingrediënten


Karakolln of zeeslakken of wulken (is allemaal hetzelfde)in schelp of diepvries zonder schelp.De meeste karakollen zijn al gekookt
water, selder, knoflook(facultatief), bouillonblokje (groenten- of tuinkuiden)
tabasco of cayennepeper,



Zeeslakken in een hartig bouillonetje, een echt vlaams oud recept

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De slakken uit hun schelp nemen, het onderste deel verwijderen (gaat gemakkelijk ) eventueel de darm verwijderen (is een rubberachtige kleine darm die je; los kan trekken ,ongeveer 1 a 2 cm lang;Zoniet kun ge hem later nog altijd uitspuwen. Goed spoelen onder lopend water om alle zand en gruis te verwijderen. Ook het bruine afdekplaatje aan de kop verwijderen .

Bereidingswijze

Karakollen in water met bouilonblokje brengen; grof gesneden selder toevoegen, fijngesneden knoflookteentje, tabasco en of cayennepeper naar smaak; MOET PIKANT zijn, en 10 minuten laten koken. Soms wordt er tomatenpuree bijgedaan en prei en worteltjes maar dit doet afbreuk aan de smaak en authenticiteit van dit heerlijke recept

Serveertip

In kleine tasjes of kommetjes , een tiental stuks per man wordt er afwisselend een karakol gegeten en wat van de hartige bouillon bij geslurpt. Heel lekker rond middernacht op een party om wat bij te komen van het liederlijke leven
Smakelijk



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bizie_lizie


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bizie_lizie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top