Karakolln of zeeslakken of wulken (is allemaal hetzelfde)in schelp of diepvries zonder schelp.De meeste karakollen zijn al gekookt
water, selder, knoflook(facultatief), bouillonblokje (groenten- of tuinkuiden)
tabasco of cayennepeper,
Zeeslakken in een hartig bouillonetje, een echt vlaams oud recept
De slakken uit hun schelp nemen, het onderste deel verwijderen (gaat gemakkelijk ) eventueel de darm verwijderen (is een rubberachtige kleine darm die je; los kan trekken ,ongeveer 1 a 2 cm lang;Zoniet kun ge hem later nog altijd uitspuwen. Goed spoelen onder lopend water om alle zand en gruis te verwijderen. Ook het bruine afdekplaatje aan de kop verwijderen .
Karakollen in water met bouilonblokje brengen; grof gesneden selder toevoegen, fijngesneden knoflookteentje, tabasco en of cayennepeper naar smaak; MOET PIKANT zijn, en 10 minuten laten koken. Soms wordt er tomatenpuree bijgedaan en prei en worteltjes maar dit doet afbreuk aan de smaak en authenticiteit van dit heerlijke recept
In kleine tasjes of kommetjes , een tiental stuks per man wordt er afwisselend een karakol gegeten en wat van de hartige bouillon bij geslurpt. Heel lekker rond middernacht op een party om wat bij te komen van het liederlijke leven
Smakelijk
sintevreetaan 13-07-2000
Gister in Aalst heeft deze Hollandse haar eerste karekollen gegeten, en wat was ik blij jouw recept te vinden, want ik ga het zeker vaker eten!!!
Marijke
sintevreetaan 13-07-2000
Gister in Aalst heeft deze Hollandse haar eerste karekollen gegeten, en wat was ik blij jouw recept te vinden, want ik ga het zeker vaker eten!!!
Marijke