Italiaanse Maaltijdsalade

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 02-05-2000

Heerlijk op een zomeravond

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-400 g gemengde slasoorten
-150 g boontjes (geblancheerd)
-100 g salami
-1 ui (in ringen gesneden)
-2 augurken
-1 el kappertjes
-200 g tonijnfilet
-10 el Extra Vergine olijfolie
-4 el azijn
-4 pomodori tomaten
-verse basilicum
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Italiaanse maaltijdsalade met tonijn (4 pers.)

-400 g gemengde slasoorten
-150 g boontjes (geblancheerd)
-100 g salami
-1 ui (in ringen gesneden)
-2 augurken
-1 el kappertjes
-200 g tonijnfilet
-10 el Extra Vergine olijfolie
-4 el azijn
-4 pomodori tomaten
-verse basilicum


Meng de boontjes, reepjes salami, uiringen, augurkblokjes en kappertjes in een kom door elkaar.

Roer 7 eetlepels olijfolie met azijn en de pomodori tomaten met behulp van een staafmixer tot een dressing en breng deze op smaak met peper, zout en eventueel wat suiker.

Meng de dressing met het groentenmengsel en laat het 15 minuten op een koele plek staan.

Verdeel de gemende slasoorten over de borden en bestrooi het met het groentenmengsel.

Snijd de tonijnfilets in reepjes, bak deze heel kort in het overige olijfolie en verdeel het over de borden.

Serveertip

Bestrooi de borden met de vers gehakte basilicum.

'Bon appetito!'

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten