Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Appelcake
  4. appelcake

appelcake

Door: speedy

  •  
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-07-1998

Ingrediënten


125 gr. boter
250 gr. zelfrijzend bakmeel
2 eieren
125 gr. basterd suiker
2 zakjes vanille suiker
5 grote goudreneitten
40 gr. boter
250 gr. rozijnen
1 eetl. custard poeder
1 eetl. suiker
kaneel


Verder heb je nodig


Bakblik
mixer/keukenmachine


Cake met stukjes appel, rozijnen, custard, kaneel en vanillesuiker

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bakblik invetten
Oven voorverwarmen op heetste stand

Bereidingswijze

Boter smelten boven heet water(of vloeibare boter gebruiken). Schil de appels en snij ze in stukjes. Meng de rozijnen, custard, suiker, kaneel en appeltjes. De boter, basterd suiker en vanille suiker door elkaar roeren. Hieraan een voor een de eieren toevoegen en daarna het zelfrijzend bakmeel.
De helft van het deeg in het bakblik doen. Dan de appeltjes en dan de rest van het deeg.
In circa 1 1/2 uur op stand 2 a 3 gaar laten worden

Serveertip

Eventueel wat poedersuiker als de cake klaar is, of wat slagroom op de gesneden plakjes cake



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van speedy
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top