1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Asperge-Kervelsoep

Asperge-Kervelsoep

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2000

Ingrediënten 4 personen


200 gr. tartaar, 5 el boter, 1 eidooier, wat paneermeel, 1 el fijngehakte peterselie, zout, peper, nootmuskaat, 750 gr. asperges. 250 gr. champignons, 1 bosje maggikruid, 3 bosuitjes, 1 ltr bouillon, 3 el creme fraiche, 4 el fijngehakte kervelblaadjes



Lekkere gevulde aspergesoep als vooraf of lunchgerecht

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Tartaar met 2 el boter, eidooier, wat paneermeel en peterselie goed kneden, met peper, zout en nootmuskaat op smaak brengen en er kleine balletjes van draaien. De asperges schillen en in 3 cm lange stukjes snijden. Champignons in plakjes snijden, maggikruid en bosuitjes in fijne reepjes snijden. 3 el boter smelten, maggikruid en bosuitjes even smoren en de bouillon toevoegen. Dit laten koken en de aspergestukjes 10 minuten hierin laten koken. Dan de champignons en de tartaarballetjes toevoegen en nog eens 5 minuten op zacht vuur laten koken. De creme fraiche er door roeren en de fijngehakte kervelblaadjes over de soep strooien.

Bereidingswijze

Dit vorige was dus de bereiding...

Serveertip

Met toast en boter opdienen, mmmm



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top