1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Aspergesalade

Aspergesalade

  • Nederlands, Salade
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 01-05-2000

Ingrediënten 4 personen


500 gr. asperges, 1 kleine ui of sjalotje, 5 el zonnebloemolie, 2 el wijnazijn, 1 el citroensap, zout, versgemalen peper, suiker, 2 hardgekookte eieren, 1 bosje peterselie, 1 krop sla



Lekkere salade van overgebleven (vervelend, want ze zijn zo lekker) asperges

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Asperges schillen, wassen, in stukjes snijden en in kokend water met zout 12 minuten laten koken, laten uitlekken.

Bereidingswijze

Voor de dressing: uitje fijnsnipperen en met de zonnebloemolie, wijnazijn, citroensap vermengen. Op smaak brengen met zout, peper en iets suiker. Dit over de asperges gieten en een paar uurtjes afgedekt laten staan. De eieren pellen en fijnhakken, peterselie afspoelen, droogdeppen en fijnhakken. Eieren en peterselie op de asperges leggen. Van de sla de buitenste bladeren wegsnijden, de rest wassen en in middelgrote stukken scheuren. Dit op borden leggen, de asperges hierop scheppen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rony_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top