1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Reebiefstuk Met Peper-Roomsaus

Reebiefstuk Met Peper-Roomsaus

Door: maryh

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 01-05-2000

Ingrediënten 4 personen


3 dl rode wijn
1 eetlepel zonnebloem-of ma?solie
1 ui schoongemaakt en fijngesnipperd
2 worteltjes in plakjes gesneden
1 takje peterselie
5 zwarte peperkorrels, geplet
1 snufje gedroogde tijm
zout
4 reebiefstukken a circa 150 gram
75 gram boter
1 eetlepel bloem
1 eetlepel groene peperkorrels uit blik of pot
1/2 dl slagroom



Ontdek meer:

Voorbereiding

Vermeng de rode wijn in een schaal met de olie, de ui, de worteltjes, de peterselie, de geplette peperkorrels, de tijm en wat zout.
Leg de reebiefstukken in de vloeistof en laat ze ten minste 1 dag marineren.

Bereidingswijze

Dep de biefstukken droog met keukenpapier en zeef de marinade.
Verhit de boter in een koekepan en bak hierin de biefstukken circa 3 minuten per kant.
Neem de biefstukken uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.
Roer de bloem door de bakboter van de biefstukken en voeg onder voortdurend roeren beetje bij beetje de gezeefde marinade toe tot er een gebonden saus is ontstaan.
Roer de peperkorrels en de slagroom door de saus en laat alles 3 minuten zachtjes koken.
Schenk de saus over de warmgehouden biefstukken.

Serveertip

Serveer de biefstukken met aardappelkroketjes en spruitjes.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van maryh
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top