Gegrilleerde Mexicoburgers
- 20-30 min.
Een verrukkelijk maaltje met Mexico-groentemix, zelf samengesteld of uit de diepvries
Ingrediënten 4 recipe.people
- 800 gr. rundergehakt- 35 gr. paneermeel
- 1 groot ei
- 1 mespuntje nootmuskaat
- 200 gr. maiskorrels met stukjes rode
en groene paprika uit blik
- 1 middelgrote peer zeer fijn gesnipperde
ui
- pikante paprikapoeder
- chilipoeder
- zout
- 5-8 eetlepels maisolie of andere olie
Benodigdheden
Kom, zeef, menglepel, vleesplank of vleesschotel, grilleertoestel(oven met grillof barbecue), vleestang, oliekwast
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt in de kom aan met het paneermeel, het ei en de nootmuskaat.
2. Laat de mais in de zeef zeer goed uitlekken. Werk de mais met de paprikasnippers, de snippers ui en smaak 1/2- 1 theelepel paprikapoeder en 1/4 theelepel chilipoeder met naar smaak zout door het gehakt. Zet de kom, als daarvoor voldoende tijd is afgedekt 1 uur in de koelkast. Meng het gehakt dan nog eens door.
3. Verwarm de grill voor of maak de barbecue bedrijfsklaar.
4. verdeel het gehakt in 8 ongeveer evengrote
porties en maak daarvan met telkes vochtig gemaakte handen platte koeken. Bestrijk die op de vleesplank of=schotel met olie.
5. Vet ook het rooster waarop het vlees komt te liggen heel dun met olie in. Leg de Mexicoburgers op de reeds met olie bestreken zijden op het rooster of de barbecue. Bestrijk de bovenzijde van het vlees eveneens met olie.
6. Laat het vlees onder de grill of op de barbecue kleuren. Keer het vlees met behulp van de vleestang en herhaal dat enkele keren tot de Mexicoburgers helemaal gaar en aan weerszijden mooi van kleur zijn.
Serveertip
Tip:
vervang de mais met paparikasnippers als zo'n blik niet makkelijk verkrijgbaar is door 1 blikje( 200 gr.) maiskorrels met daarbij de snippers vruchtvlees van 1/2 kleine rode en 1/2 kleine groene paprika
Neem mager rundergehakt of tartaar in plaats van gewoon rundergehakt. Grill de Mexicoburgers iets korter zodat ze mooi van kleur maar nog een beetje roze zijn van binnen.