1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Multi-culturele keuken
  5. sint-jacobsschelpen met mihoen

sint-jacobsschelpen met mihoen

Door: kaatmossel47

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2000

Ingrediënten 4 personen


300 gr mihoen, zout, 4 bosuitjes, 12 groene olijven met amandel, 1 1/2 eetlepelfijngehakte kruizemunt, 12 sint-jacosschelpen, 1 pot visfond, 2 eetlepels olijfolie, 1 citroen.


Verder heb je nodig


Stoompan


Apart en lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Week de mihoen in koud water ong. 5 minuten met 2 theelepels zout. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringen. Snijd de olijven in stukjes.

Bereidingswijze

Giet de mihoen af, schep de bosui olijven en kruizemunt erdoor, spreid de mihoen uit in de bovenste helft van de stoompan.
Spoel het vlees van de sint-jacobsmosselen af en leg ze op de mihoen.
Doe de visfond en 1 theelepel zoutin het onderste deel van de pan, en breng het aan de kook.
Hang de mihoen met sint-jacobsvlees erboven. Letop!! Het vocht mag de mihoen niet raken. Deksel op de pan en stoom het geheel in 7 minuten gaar.
Snijd de citroen in smalle parten. doe de mihoen in een schaal, schep de olijfolie erdoor. Leg de sint-jacobs mosselen op de mihoen, schep op elke mossel 1 theelepel stoomvocht.
Garneer met de schijfjes citroen.

Serveertip

Lekker met een verse wortelsalade. Een lekkere witte bordeaux past er goed bij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kaatmossel47
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top