1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. kiwisorbetijs

kiwisorbetijs

  • Nederlands, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 29-04-2000

Ingrediënten 4 personen


175 gr suiker
1 el citroensap
6 rijpe kiwi's
2 el kiwilikeur


Verder heb je nodig


Ijsmachine
keukenmachine


Lekker fris ijs

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Doe het citroensap, de suiker en 1 dl water in een pannetje met een dikke bodem. Laat op een zacht vuur de suiker oplossen, en breng het mengsel aan de kook. Laat deze suikersiroop ongeveer 1 minuut doorkoken.
Zet het pannetje in een bak koud water, en laat de siroop afkoelen.

Bereidingswijze

Schil de kiwi's snijd ze in stukjes, pureer deze stukjes met de suikersiroop tot een glad mengsel.
Doe dit mengsel in de ijsmachine, en doe er halverwege de bereiding in de ijsmachine de likeur bij.

Serveertip

Dit kan ook zonder ijsmachine gemaakt worden, schraap het ijs dan ieder uur van de wand van de diepvriesdoos af. roer er dan na 2 uur de likeur door



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van demelza_v


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van demelza_v
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top