Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Karbonade

Karbonade

Door: minus

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-04-2000

Ingrediënten 4 personen


4 schouderkarbonades of 8 lamskoteletjes
4 eetlepels tomatenketchup
2 teentjes knoflook
1 eetlepel rozemarijnstaafjes
1 theelepel gemalen zwarte peper
zout naar smaak


Verder heb je nodig


Grill


Gemarineerde lamskoteletjes of schouderkarbonades.Minstens 2 uur laten marineren, veel langer mag ook.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Meng de ingredienten en bestrijk hiermee de karbonades aan beide kanten.Leg ze in een schaal en laat de saus minstens 2 uur intrekken.

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor en leg de karbonades op het rooster in het midden van de grill-oven. Keer na 5 min. de karbonades om en laat ze ook aan deze kant 5 min. grilleren.
Plaats dan het rooster iets dichter onder de grill en laat nog 3 min. aan dezelfde kant roosteren. Nu het vlees omkeren en ook deze kant 3 min.dicht onder de grill roosteren.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappels en witlof met ham en kaas uit de oven.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van minus
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top