Gevulde Soezen.

  • Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 29-04-2000

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
125 gr boter, 125 gr bloem, zout, 5 eieren (M), 1 mandarijn, 1 kiwi, 1 rijpe peer, citroensap, 1 bakje Umer, poedersuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
oven

Voorbereiding

Warm de oven voor tot 180 graden.

Bereidingswijze

Breng de boter met 2 1/2 dl water aan de kook. Zeef intussen de bloem met een mespunt zout. Voeg als het water kookt de bloem in een keer toe. Roer met een houten lepel totdat het deeg als een bal van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur. Voeg al roerende een voor een de eieren toe. Blijf roeren tot het deeg blazen vormt. Doe het deeg over in een spuitzak met gladde spuitmond. Spuit op een ingevet bakblik 4 gelijke bergjes van het deeg met een tussenruimte van minimaal 5 cm rondom. Bak de soezen in ca 15 minuten gaar in de oven. Laat ze op een taartrooster afkoelen. Maak intussen het fruit schoon en snijd het in kleine stukjes. Meng het fruit met citroensap naar smaak door de Umer. Snijd de soezen open en verwijder eventuele ongare stukjes deeg. Vul de soezen met het Umermengsel en bestuif ze met poedersuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten